Callus® Implant Solutions

Keresés
Close this search box.

2023. December 1-2., Budapest, Törley Pincészet

Véget ért az év, számunkra legjobban várt eseménye.

I. Callus Tudományos Konferencia
és XV. Denti Szimpózium és Baráti Találkozó.

Az elmúlt napok intenzívek és szakmailag kiválóak voltak, tele remek előadásokkal és gyakorlati kurzusokkal. Szeretnénk megköszönni minden résztvevőnek és előadónak a rengeteg energiát és időt amit a szimpóziumra szánt.
Facebook
LinkedIn

A XV. Denti Szimpózium és Baráti Találkozó, valamint az I. Callus Tudományos Konferencia, két kiemelkedő eseményt ünnepelt a magyar fogorvosi implantológia területén. Az egyik a Denti System Kft. 40. évfordulója volt, amely mérföldkő a magyar fogorvosi implantáció történetében. Ezt a jeles évfordulót 1983-ban Prof. Dr. Vajdovich István által elvégzett első Denti Diakor implantátum beültetése tette emlékezetessé. A másik fontos apropó a német-magyar együttműködés keretében kifejlesztett Callus implantációs rendszer tudományos közösségnek történő bemutatása volt, amely nemcsak a magyar, hanem a nemzetközi tudományos közösség számára is fontos, mivel ez az első alkalom, hogy a rendszert egy nemzetközi konferencián mutatták be.

Ez a kettős fókusz – a Denti System Kft hagyományainak ünneplése és a Callus rendszer innovatív bemutatása – biztosította, hogy a konferencia egyaránt szolgálja a történelmi emlékezetet és az új tudományos fejlődést.

A Konferencia két napja során számos workshop és tudományos előadás zajlott, amelyek lehetőséget biztosítottak a résztvevőknek új technikák elsajátítására és a fogorvosi implantológia friss nézőpontjainak megismerésére.

Különös figyelmet érdemelnek a pénteki hands-on kurzusok, mint Dr. Dr. med. habil. Oberna Ferenc sebészi varrattechnikáinak bemutatása, Dr. Zöld Gábor és Dr. Mühl Attila rezektív alapú rehabilitációs kurzusa, valamint Prof. Dr. Ates Parlar, a peri-implantitis kezelésének stratégiáit kiemelő workshopja. Ezek a kurzusok a fogorvosi implantológia legújabb technikáit és kezelési stratégiáit tárták a résztvevők elé, elősegítve szakmai tudásuk elmélyítését.

Szombaton a tudományos előadások kerültek előtérbe, melyek között olyan témák szerepeltek, mint a sinus lifting, az implantátumok felületi kémiai tulajdonságai, a lágyrész zárás optimalizálása digitális technológiák segítségével, vagy a dinamikus navigáció.

Az esemény egy másik jelentős eleme az első e-poszter szekció indítása volt, amely hagyományteremtő szándékkal került megrendezésre. Ez a szekció egy újító lépés volt, amely lehetőséget biztosított a résztvevőknek, hogy digitális formában mutassák be kutatásaikat és eredményeiket. A beérkezett poszterek rendkívül magas színvonalat képviseltek, ami jelzi a résztvevők elkötelezettségét és szakértelmét.

A szekcióban egy kiemelkedő poszter nyerte el az első helyet, amelynek alkotói. Dr. Miseta Nóra, Dr. Németh Bálint és Dr. Mandel Iván: „GINGIVÁLIS ARCHITEKTÚRA MEGŐRZÉSE EGYEDILEG TERVEZETT ÉS 3D NYOMTATOTT AZONNALI IDEIGLENES FOGPÓTLÁSSAL” 250.000 forintos fődíjban részesült. Ez a díj nemcsak anyagi elismerést jelent, hanem a szakmai közösség elismerését is a kiváló tudományos munka iránt. Az e-poszter szekció sikere azt mutatja, hogy a digitális technológia egyre fontosabb szerepet tölt be a tudományos kommunikációban, és lehetőséget ad a résztvevőknek, hogy új és innovatív módon osszák meg kutatásaikat.

A Törley Pincészet lenyűgöző környezete tökéletes hátteret biztosított a tudományos eszmecsere mellett a baráti hangulatú találkozókhoz is, hozzájárulva a rendezvény sikeréhez. Az előadások és workshopok mellett a rendezvény kiváló alkalom volt a szakmai kapcsolatok ápolására és új kapcsolatok kialakítására is. Az esemény összességében nemcsak a fogorvosi implantológia területén elért tudományos előrehaladásra hívta fel a figyelmet, hanem a szakma közösségének összetartó erejére is.