Callus® Implant Solutions

Keresés
Close this search box.

2023.12.01. Budapest, Törley Hungarikum Museum

Szakmai előadások

I. Callus Tudományos Konferencia
és XV. Denti Szimpózium és Baráti Találkozó.

A szombat tudományos előadásai izgalmas és mélyreható betekintést nyújtottak a dentális implantológia aktuális kérdéseibe. Minden résztvevő további 12 akkreditált ponttal is gazdagodott.
Facebook
LinkedIn

Az eseményt felvezette: Habil Dr. JOÓB-FANCSALY ÁRPÁD szekcióelnök

Reggeli Üdvözlet: VAJDOVICH NÓRA
A rendezvényt Vajdovich Nóra nyitotta meg, aki köszöntötte a résztvevőket és röviden áttekintette a szimpózium tematikáját. Bemutatta az AIM (Applied Implantology Mastery) oktatóintézményünk jövő évi terveit.

Prof. Dr. VAJDOVICH ISTVÁN: Dentális Implantológia rövid történeti bemutatása Magyarországon
A professzor átfogó történeti kitekintést nyújtott Magyarország dentális implantológiájának fejlődéséről.

Prof. Dr. ATES PARLAR: Soft Tissue Management – Esztétikai és Funkcionális Szempontok
Az előadás kiemelte a fogászati implantátumterápia sikerességének fontosságát nemcsak az eredeti csontbeépülésben, hanem a stabil lágy és kemény szövetekben is. A páciensek nemcsak a hosszú távú funkciók javulásával, hanem az esztétikus eredménnyel is számolhatnak.

Dr. MÜHL ATTILA: Digitális Munkamenet a lágyrész zárás optimalizálásához
Az előadás részletezte a Callus rendszer digitális alkalmazásait a modern fogpótlások tervezésében és készítésében. Műszakilag bemutatta az implantátumok körüli lágy szövet optimalizációjának lépéseit.

Dr. NÉMETH ADÉL: Felületkémia – A fogászati implantátumok új generációjának kulcsa
Az előadás a fogászati implantátumok felületkémiai tulajdonságait helyezte előtérbe, különös tekintettel az anodizálás során bekövetkező változásokra. Részletesen elemezte ezeknek az változásoknak az összefüggéseit a lágy szöveti tapadással.

Dr. PATONAY LAJOS: Sinus Lifting Más Szemszögből
Az előadás egyedi módon közelítette meg a sinus lifting műtéteket, bemutatva különböző technikákat videofelvételek és anatómiai ábrák segítségével.

Dr. MANDEL IVÁN: Periimplantitis Korszerű Kezelése
Az előadás összefoglalta a periimplantitis kezelésének jelenlegi állását, kiemelve az új terápiás irányelveket és technológiákat.

Dr. PATONAI ZOLTÁN: Azonnali Implantáció Kihívásai, Buktatói, Szépségei
Az előadás a front sofort implantációval kapcsolatos kihívásokat és szépségeket vitatta meg, kitérve az azonnali ideiglenes pótlás és a szövetpótlás fontosságára.

Dr. KIVOVICS MÁRTON: Statikusan Navigált Műtét Callus Pro Implantátumokkal
Az előadás bemutatta a statikusan navigált műtétek előnyeit a Callus Pro implantátumok alkalmazásával, kiemelve a digitális fogászat és a virtuális betegkép jelentőségét.

Dr. NYÁRÁDY ZOLTÁN: Dinamikus Navigáció a Fogászati Implantológiában
Az utolsó előadás a dinamikus navigációval foglalkozott, részletesen ismertetve a fogászati implantáció terén nyújtott előnyöket és alkalmazásait.

Kerekasztal Beszélgetések / E-poster Értékelések – Díjkiosztó
A tudományos programot kerekasztal beszélgetések és e-poster értékelések zárták, ahol kiosztásra kerültek a díjak a kimagasló teljesítmények elismerésére. Részletek: E-poszterek értékelése és díjkiosztó

Gálavacsora és Pincetúra
A nap zárásaként a résztvevők részt vehettek egy kellemes gálavacsorán és pincetúrán, méltó befejezésként a jubileumi szimpóziumnak.