Callus® Implant Solutions

Keresés
Close this search box.

Webinárok

Alkalmazott Implantológia

Elérhető 2024-es webinár sorozataink

A három modulból álló oktatási programunk lehetővé teszi a diákok számára, hogy fokozatosan és logikusan építsék fel tudásukat és készségeiket. Az alapoktól kezdve a gyakorlati képzésen át a mentorálásig minden modul más-más képességekre és ismeretekre összpontosít, miközben átfogó áttekintést nyújt az implantológia teljes területéről.

A Callus Implantációs Rendszer fejlesztője és forgalmazója a Denti System Kft. 40 éves tapasztalataira építve létrehozta oktatással foglalkozó szervezetét, az AIM-et.

Az 1989-ben alapított tudományos műhely Prof. Dr. Vajdovich István nevéhez köthető. Az AIM küldetése az oktatási hagyományok nemzetközi szintű továbbvitele és kiterjesztése. Az intézmény elsődleges célja, hogy a fogorvosok alapvető és könnyen alkalmazható ismereteket sajátítsanak el az implantológia területén. Az AIM tudományos vezetője Prof. Dr. Vajdovich István. Szakmai vezetője Vajdovich Nóra. A szervezést Csenki Attila kollégánk látja el.

Dr. PATONAI ZOLTÁN

dentoalveolaris sebész, fog- és szájbetegségek szakorvosa

Nap
Óra
Perc
Sec.

1. RÉSZ WEBINÁR

Az implantátum tervezés rejtelmei CBCT-vel

Callus a CBCT fényében

Tudod hogy kell használni a CBCT-t?
Tudod, hogy mit tud a programod?

Ha még nem, gyere és tervezzünk együtt implantációt. Megmutatjuk az alapokat.
Virtuálisan tervezünk, virtuálisan műtünk és mindezt átültetjük a gyakorlatba. Nézünk anatómiát: arcüreget, canalist és sok egyéb érdekességet.

Dr. PATONAI ZOLTÁN

dentoalveolaris sebész, fog- és szájbetegségek szakorvosa

Nap
Óra
Perc
Sec.

2. RÉSZ WEBINÁR

Az implantátum tervezés rejtelmei CBCT-vel

Callus a CBCT fényében

Tudod hogy kell használni a CBCT-t?
Tudod, hogy mit tud a programod?

Ha még nem, gyere és tervezzünk együtt implantációt. Megmutatjuk az alapokat.
Virtuálisan tervezünk, virtuálisan műtünk és mindezt átültetjük a gyakorlatba. Nézünk anatómiát: arcüreget, canalist és sok egyéb érdekességet.

Dr. Varga Endre

Fogorvos, Dentoalveoláris Szájsebész,
Implantológus szakorvos

Dr. MÜHL ATTILA

magánfogorvos, parodontológia, orális implantológia, dentoalveolaris sebészet és fogpótlástan szakorvosa

Nap
Óra
Perc
Sec.

WEBINÁR

CALLUS-dicomLAb guide

irányított sebészeti előadás és szolgáltatásbevezetés- esetbemutatással

Guide iránt érdeklődő Callus felhasználók számára

TEMATIKA:

  • guide elméleti előadás
  • esetbemutatás (tervezés és műtét)
  • CALLUS guide szolgáltatás bevezetés demó

Kollaboráció és munkafolyamat egy platformon

A fogászati ​​implantológia az elmúlt néhány évtizedben hatalmas átalakuláson ment keresztül. Az implantátumok rohamos fejlődése, az olyan új képalkotó módszerek megjelenése és elterjedése, mint a CBCT és az intraorális szkenner, valamint a digitális technológiák bevezetése, mind-mind formálták a foghiánypótlás és protetika területét. Miután elértük azt a szintet, hogy a kereskedelemben kapható implantátumok sikeressége és túlélési aránya kiemelkedő volt a tervezett beültetés esetén, a fókusz a beültetés pontosságára és kiszámíthatóságára tevődött át a mindennapi fogorvosi gyakorlatban.

A szerző itt lépett pályára, és olyan kérdésekkel kezdett foglalkozni, mint az implantációs műtétek tanulási görbéje, hatékonysága és pontossága, a műtét közben felmerülő kockázatok minimalizálása a legújabb technológiákkal és hogyan lehetne ezeket a fejlett digitális technológiákat a mindennapi kezelések részévé tenni.

Az előadás során az implantációs fogászat legforróbb kérdéseire keressük a választ.  Egyrészt bemutatásra kerül a legújabb klinikai vizsgálat és utánkövetésének eredménye, pontossági és hőtani vizsgálatok. Hogyan használhatjuk ki a legjobban a jelenlegi digitális berendezéseket, és hogyan használhatjuk őket ténylegesen pácienseink javára? Hogyan tudnánk a digitális fogászat szereplőit és a szükséges eszközöket egy komplex munkafolyamatban összekapcsolni gyártótól és márkától függetlenül? Hogyan fog hatni az árakra, és az egész piacra egy hatékonyabb munkafolyamat? Az előadás az implantológia leglényegesebb problémájára is keresi a választ: hogyan lesz az implantációs fogpótlásból a tömegek számára megfizethető megoldás a foghiány kezelésére?

AJÁNDÉK

A résztvevők első Callus guide sablonja 50% kedvezménnyel rendelhető meg – mentoring szolgáltatással. Valamint a sablonhoz rendelt implantátumok mellé a fejrészeket 0 Ft-ért adjuk ( titánbázis, vagy pre-milled tömb)

Christian Stempf

Hygiene Adviser to the W&H Group

Nap
Óra
Perc
Sec.

AJÁNDÉK

szerzői dedikálással

Prof. Dr. VAJDOVICH ISTVÁN: Egy fogorvos emlékei a boldog szép időkből című könyve

WEBINÁR

The challenge of reprocessing medical devices. Getting it right!

Sterilization succeeds only with appropriate pre-disinfection and cleaning. Both steps are just as important (even more…) as sterilization!

Christian Stempf has worked extensively within the European dental industry. He has been involved in infection prevention for 30 years, with focus on reprocessing reusable medical devices, in particular sterilization and design of reprocessing areas.

He has gathered valuable practical knowledge and experience through his daily activities and contacts with healthcare professionals and experts in the field of infection prevention throughout the world.

He is a supporting observer of the European Normalization Committee mostly involved in steam sterilizers and thermal washer-disinfectors standards. He co-developed a high-end B-type sterilizer.

Christian offers vendor independent lectures for healthcare professionals as well as comprehensive courses for dental assistants worldwide.

Oktatás, tudásbázis

Bővebben az AIM-ről:
Közelgő webinárjaink