Callus® Implant Solutions

Keresés
Close this search box.

A fogorvosi implantátumok előnyei

Betegtájékoztató

0%
CALLUS IMPLANTÁTUMOK
beültetéseinek sikerességi rátája

Visszanyeri a régi komfortérzetét beszéd, étkezés, és nevetés alkalmával

Néhány tudnivaló

Fogaink elvesztése, azok esztétikai állapotának romlása minden embert megvisel. A nehezebb rágás, a kellemetlenebb beszéd és esztétikum romlása kényelmetlen élethelyzetet teremt, amely a napi kedélyállapotunk fontos meghatározója.
A hagyományos fogpótlási módszerek nem minden esetben képesek a megfelelő megoldást nyújtani. A fogpótlás elkészítéséhez legtöbbször a saját fogak lecsiszolására van szükség. A teljes fogatlanság eseteiben pedig a kivehető fogsor megfelelő rögzítése problémát okozhat a betegeknek.

Napjainkban a legjobb eredményt ezekben az esetekben az implantátumos fogpótlás jelenti. Az egészséges önbizalom fontos velejárója és meghatározója a megfelelő szájhigiénia biztosítása és fenntartása. Emellett ugyanilyen fontos a betegeink számára az esztétikailag hibátlan és biomechanikailag optimális fogpótlás viselése.

A modern fogpótlástani módszer a műfoggyökerek (fogorvosi implantátumok) beültetésének segítségével pótolja a hiányzó fogakat.

Az implantátumos fogmű ugyanolyan feltételeknek képes eleget tenni, mint a saját fogakon elhorgonyzott fogművek. A korszerű fogorvosi implantátumok hosszútávon is megbízhatóak, erősek, jól használhatóak és esztétikus, szép, az eredetihez hasonló pótlásokat is viselhetnek.

A Callus® Implantációs Rendszer ilyen esetekre ajánlja világszínvonalú, magyar viszonyok között is elérhető, kedvező árfekvésű, professzionális fogorvosi implantátumait.

Nagy előnyük, amellett, hogy kedvező áruk miatt a fogbetegeink számára széles körben elérhetők, a fogorvosok számára is gazdaságosak, amellett egyszerűen, gyorsan és biztonságosan az összes indikációs esetben beültethetők.

A fogorvosi implantátum olyan bioanyagból készített műgyökér, amelyet az elvesztett fogak helyére ültetnek be a fogpótlás viselése céljából. A Callus® Implantátumok anyaga a legtöbb esetben gyógyászati célra előállított tiszta, ötvözetlen titán, amelyet idegentest-reakció nélkül teljes mértékben elfogad az élő szervezet.

A több, mint 40 éves implantológiai kutatás és tapasztalat alapján kifejlesztett Callus® fogorvosi implantátumok megfelelnek a legmagasabb európai követelményeknek.

Megfelelő beültetési technika mellett, szakmailag helyesen kivitelezett felépítménnyel, korrekt szájhigiéne mellett az implantátumok élethosszig szolgálhatnak.

Minden olyan fogbetegnek ajánljuk, akiknél az implantációt kizáró okok nem állnak fenn és akik ezt a megoldást választják.

Csak azok részére javasolható az implantátumos fogpótlás készítése, akiknél a száj tisztasága megfelelő és készek vállalni a kezelőorvos által javasolt szájhigiéniás szabályok betartását.

A sikeresség szempontjából rizikófaktornak tekinthető a túlzott alkoholfogyasztás, a drogfüggőség és az erős dohányzás. Bizonyos betegségek is csökkenthetik az implantáció sikerességét, például a nem kezelt cukorbetegség, a súlyos szív- és érrendszeri betegségek. Az állcsont növekedésének befejezése előtt (kb. 18 éves korig) szintén nem végezhető implantáció.

Fontos tudni, hogy azok a betegek, akik biszfoszfonát tatalmú gyógyszereket szednek (pl. csontritkulás esetében, stb.) nem kaphatnak implantátumot!

Adott esetben mindenképpen kérje kezelőorvosa, háziorvosa véleményét.

  • Rövid sorközi foghiányok esetén a fogorvosi implantátumok alkalmazásával készíthető el a rögzített fogmű. Ugyanebben az esetben a hagyományos módszerekkel készített fogpótlás csak a szomszédos ép fogak lecsiszolása árán valósítható meg.
  • Több fog elvesztése esetében az implantátumok beültetése megoldást kínál rögzített pótlás készítésére olyankor is, amikor a (rágó) fogak elvesztése miatt hagyományos fogorvosi módszerekkel csak részleges, kivehető pótlás készítésére volna lehetőség.

Ezekben az esetekben az implantátumos fogpótlás nagyobb stabilitást és jobb rágóképességet tesz lehetővé, valamint a teljes biztonságérzet mellett kiváló esztétikai hatást nyújt. Mindezen hatások együttesen a fogbetegek életminőségének javítását szolgálják.

  • Teljes foghiány esetén az implantátum – mint pillér – többféle módon is felhasználható a fogpótlás rögzítésére, vagy megtámasztására. Egyrészt a rajtuk elhorgonyzott rögzítő elemek segítségével az implantátumok a kivehető pótlások helyben tartására szolgálhatnak (úgy nevezett gömbfejű retenciók, vagy retenciós rudazat segítségével), másrészt kellő számú implantátum beültetése esetén rögzített pótlás (körhíd vagy úgy nevezett hídprotézis formájában) is készíthető.
  • A saját fogakra és/vagy implantátumokra elkészített pótlás rögzítése hagyományos módon beragasztással, vagy a fogorvos által oldható módon, csavarozással történhet. A Callus® implantátumokra készülő fogpótlások esetében teljes mértékben figyelembe vehetők az egyéni kívánságok és lehetőségek. A Callus® Rendszer elemeinek segítségével a legkorszerűbb anyagokból, illetve technológiával készíthetőek el a fogpótlások, amelyek biztosítják a kívánt komfortérzést és a magasabb életminőség megvalósulását.

Foghiányokpótlások típusai

Ha csak egy foga hiányzik, úgy egy implantátum alkal­mazásával az elvesztett foggyökerének pótlása révén készíthető el a fogmű. Mivel a fogászati implantátumokat az állcsontba helyezik, így az implantátumos fogpótlás nagyobb stabilitást és jobb rágóképességet tesz lehetővé, valamint a teljes biztonságérzet mellett kiváló esztétikai hatást nyújt. A hagyományos hídpótlásokkal ellentétben az implantátumos pótlás a szomszédos ép fogait érintetlenül hagyja.

Rövid sorközi vagy sorvégi foghiányok esetén implantátumok alkalmazásával az elvesztett fogak gyökerének pótlása révén készíthetők el az implantátumokra rögzített koronák/hidak. Mivel a fogorvosi implantátumokat az állcsontba helyezik, így az implantátumos fogpótlás nagyobb stabilitást és jobb rágóképességet tesz lehetővé. A teljes biztonságérzet mellett kiváló esztétikai hatást nyújt. A hagyományos hídpótlásokkal ellentétben az implantátumos pótlás a szomszédos ép fogait érintetlenül hagyja.

Lényege, hogy fogívenként (alsó vagy felső fogívben) 4-6 fogászati implantátumra rögzítik a hidat, tehát a teljes fogsor elkészíthető az implantátumok segítségével. A csavarok fogorvos általi oldása után a fogpótlás az implantátumokról levehető, biztosítva az implantátumokhoz való jó hozzáférést. Az ilyen fogpótlás stabilitása kiváló, ezért viselése tökéletes komfortérzést nyújt a viselőjének.

Megjegyzés: A fogatlan állcsontokra a foghiányt 2-4 implantátum segítségével stabilan rögzülő kivehető pótlást is lehet készíteni. Az ilyen pótlás az állcsontokról levehető, könnyen tisztítható, mégis kényelmes, biztonságos viselést biztosít.

1. LÉPÉS
Vizsgálat, tervezés
Az előzetes vizsgálatok alkalmával a kezelőorvos megvizsgálja a beteget annak eldöntésére, hogy elvégezhető-e az implantátum beültetése. Ez egyrészről fogorvosi vizsgálatot (a pótolni kívánt fogak kiválasztása, az állcsont adottságának megfelelősége az implantátum befogadására, röntgenfelvételek készítése, stb.), másrészről az ún. riziko-paciensek esetében általános orvosi vizsgálatokat (labor, stb.) jelent. Ezután történik az implantációs fogpótlás tervezése, amelynek során az orvos megbeszéli a beteggel a felmerülő kérdéseket (mennyi implantátum beültetése szükséges, az implantátumok csontos gyógyulásának ideje alatt akar-e ideiglenes pótlást viselni a beteg, a fogpótlás várható költségeinek tisztázása, időpont egyeztetése, stb.). A megbeszélteket írásban is rögzítik.
1. LÉPÉS
2. LÉPÉS
Beültetés
Az implantátumok beültetése ambuláns módon helyi érzéstelenítésben történik. Ennek során a kezelőorvos elvégzi az érintett állcsontrészlet megfelelő előkészítését, majd behelyezi az implantátumot. A varratokat egy hét múlva távolítja el. Az implantátumok általában a nyálkahártya alatt védetten gyógyulnak tovább. Az utóbbi időben gyakran alkalmazunk olyan korszerű implantátumokat is, amelyeket un. feltárás nélkül ültetünk be az állcsontokba. Ezek az implantátumok „nyitva” gyógyulnak.
2. LÉPÉS
3. LÉPÉS
Csontos összenövés
A gyógyulási szakasz kb. 3 hónapot vesz igénybe. Ez idő alatt az implantátumok felszínén lévő mikropórusokba közvetlenül „belenőnek” a csontsejtek. Ez a csontos összenövés (ún. osszeointegráció) hozza létre az implantátumok stabil rögzülését, amely révén képesek az implantátumok a rájuk ható rágónyomás tartós, károsodásmentes elviselésére.
3. LÉPÉS
4. LÉPÉS
Implantátumos fogpótlás elkészítése
Először az íny védelme alatt gyógyuló implantátumokat szabadítják fel (ez a lépés természetesen a nyitva gyógyulók esetében elmarad), majd az implantátumokba beillesztik azokat a fejrészeket, amelyek a fogpótlás megtámasztására, elhorgonyzására szolgálnak. A fogorvos a fogtechnikai laboratórium segítségével – többnyire a hagyományos módszerekkel – rövid időn belül elkészíti a kívánt fogpótlást.
4. LÉPÉS
5. LÉPÉS
Rendszeres fogorvosi ellenőrzés
Az implantátumos fogpótlás szájba helyezésével nem ér véget a páciens és kezelőorvos közötti kapcsolat, hiszen az implantáció sikerességének egyik legfontosabb feltétele a száj tisztán tartása mellett, a rendszeres fogorvosi ellenőrzés. Az implantátumos fogpótlás behelyezését követően a betegnek általában évente egyszer kontrollvizsgálaton kell megjelenni. A fogorvos ilyenkor ellenőrzi az implantátum körüli csont- és hámtapadást, megvizsgálja a fogpótlás állapotát és amennyiben szükséges, elvégzi a megfelelő korrekciókat (pl. a lerakódott fogkő eltávolítását). Fontos, hogy ha időközben a beteg bármilyen elváltozást észlel, minél hamarabb jelentkezzen ellenőrző vizsgálatra kezelőorvosánál!
5. LÉPÉS

Miért egyediek a Callus implantátumok?

Innovatív dizájn: Implantátumainkat fejlett technológiával terveztük, lehetővé téve, hogy utánozzák a természetes fogak szerkezetét és működését. Az implantátum minden részét célirányosan alakítottuk ki az optimális teljesítmény, tartósság és kényelem érdekében.

Kiváló minőségű anyagok: A Callus implantátumok gyártása során kizárólag kiváló minőségű, biokompatibilis anyagokat használunk. Ez biztosítja a biztonságot, a hosszú élettartamot és a páciens saját csontjaival és szöveteivel való kiváló integrációt.

Sokoldalúság: A Callus implantátumok számos méretben és típusban kaphatók, hogy megfeleljenek a páciensek különféle igényeinek és klinikai helyzeteinek. Ez személyre szabott kezelési terveket tesz lehetővé a lehető legjobb eredmény érdekében.

Bizonyítékokon alapuló megközelítés: Implantátum megoldásaink kiterjedt kutatásokon és klinikai vizsgálatokon alapulnak. Ez biztosítja, hogy termékeink nemcsak innovatívak, de hatékonyságukban is bizonyítottak.

Oktatás és támogatás: Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy folyamatos képzési és mentori programokon keresztül támogassuk a fogászati szakembereket. Ezáltal implantátumaink mindig az optimális eredményt nyújták a beteg és orvos számára egyaránt.

Globális hálózat: Globális forgalmazói hálózatunk részeként biztosíthatjuk a Callus Implantsok elérhetőségét a fogászati szakemberek számára szerte a világon.

AKIK

a Callust választották

Visszajelzések a Callus Implantátumot használó betegektől
patient-1
A beültetés gyors, fájdalommentes volt, az eredmények pedig fantasztikusak. Végre minden kellemetlenség nélkül ehetek, amit csak akarok. Olyan, mintha visszakapnám a természetes fogaimat!
Emma Becker
Németország
patient-2
A fogimplantátum beültetése előtt annyira össze voltam zavarodva a mosolyom miatt. De most egyértelműen magabiztosan mosolygok mindenkire. Teljesen természetesnek tűnnek és annak is érzem.
Alessio Rossi
Olaszország
patient-3
Bárcsak hamarabb megtettem volna. Az implantátumaim erősek, kényelmesek, és teljesen megváltoztatták az életminőségemet. Az egész tapasztalat professzionális volt, és nagyon jól éreztem magam.
Sophia Müller
Németország
patient-4
Kezdetben aggódtam az eljárás miatt, de simább és kevésbé fájdalmas volt, mint amire számítottam. A csapat gondoskodó és támogató volt. Most újra mosolyoghatok minden aggodalom nélkül. Köszönöm!
Mehmet Aydın
Törökország

Válasszon Ön is fogorvost!

Kérje a segítségünket, hogy az Ön igényei szerinti fogorvost tudjuk ajánlani. Kollégáink várják az Ön megkeresését és kérdéseire is szívesen válaszolnak.

Tatár Béla

Dél Magyarország

tatar.bela[kukac]dentisystem.hu

Kövér András

Nyugat Magyarország

kover.andras[kukac]dentisystem.hu

Gergely Dóra

Észak Magyarország

gergely.dora[kukac]dentisystem.hu